0smanlı Sarayında Yemek Kültürü

Stok Kodu:
9757510076
Boyut:
23.5 x 32.5 cm
Sayfa Sayısı:
158
Basım Yeri:
İstanbul
Basım Tarihi:
2001
Çeviren:
Zeynep Rona
Kapak Türü:
Karton Kapak
Kağıt Türü:
Kuşe
Dili:
Türkçe
Kategori:
900,00TL
Taksitli fiyat: 1 x 900,00TL
Aynı gün kargo
9757510076
363015
0smanlı Sarayında Yemek Kültürü
0smanlı Sarayında Yemek Kültürü
900.00

Türk kültür tarihinin en önemli yanlarından birisi, hiç şüphesiz zengin mutfak ve yemek kültürüdür. Binlerce yıllık tarihi geçmişin izlerini taşıyan ve bu toprakların zengin florasıyla çeşitlenen Türk mutfağı, Anadolu insanının yaratıcılığıyla biçimlenegelmiştir. Bu damak tadıyla birlikte yaşam biçiminin yarattığı yeme-içme adabı, Osmanlı'nın özgün yemek kültürünü oluşturmuştur. Berkeley Üniversitesi Türkoloji profesörü Dr. Grace Martin Smith ve asistanı Gerry Oberling tarafından hazırlanan bu kitapta, Osmanlı yemek kültürü farklı bir bakış açısıyla ele alınmıştır. Osmanlı sarayı ve başkentinin genel kültür değişimleri ve sosyal yaşamı değerlendirilmiş, yemek kültürü de bu değişim içindeki yaşamın özellikleri doğrultusunda sunulmuştur. Bu kitap, konuya yaklaşımıyla yalnızca bilimsel çevrelere değil, çok daha geniş bir okur yelpazesine hitap etmesi açısından da ayrı bir önem taşımaktadır; konu, özellikle Türk yemek kültürüne yabancı toplumların ilgisini çekecek bir biçimde aktarılmıştır.

Türk kültür tarihinin en önemli yanlarından birisi, hiç şüphesiz zengin mutfak ve yemek kültürüdür. Binlerce yıllık tarihi geçmişin izlerini taşıyan ve bu toprakların zengin florasıyla çeşitlenen Türk mutfağı, Anadolu insanının yaratıcılığıyla biçimlenegelmiştir. Bu damak tadıyla birlikte yaşam biçiminin yarattığı yeme-içme adabı, Osmanlı'nın özgün yemek kültürünü oluşturmuştur. Berkeley Üniversitesi Türkoloji profesörü Dr. Grace Martin Smith ve asistanı Gerry Oberling tarafından hazırlanan bu kitapta, Osmanlı yemek kültürü farklı bir bakış açısıyla ele alınmıştır. Osmanlı sarayı ve başkentinin genel kültür değişimleri ve sosyal yaşamı değerlendirilmiş, yemek kültürü de bu değişim içindeki yaşamın özellikleri doğrultusunda sunulmuştur. Bu kitap, konuya yaklaşımıyla yalnızca bilimsel çevrelere değil, çok daha geniş bir okur yelpazesine hitap etmesi açısından da ayrı bir önem taşımaktadır; konu, özellikle Türk yemek kültürüne yabancı toplumların ilgisini çekecek bir biçimde aktarılmıştır.

Yorum yaz
Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
Kapat